Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Domain Backorder Nedir? Herkes Kullanabilir Mi?

Domain Backorder Nedir? Herkes Kullanabilir Mi?

Domain Backorder Nedir? Herkes Kullanabilir Mi?

İnternet dünyasının hayatımız üzerindeki hakimiyetinin artması ile birlikte, her içeriğe uygun alan adı ile oluşturulmuş web siteleri arama motorlarında yerini alır. Web sitelerin isimleri, içeriklerin konu bütünlükleri ile uyumlu olmalıdır. Bu noktada konuya uygun olabilecek domaine sahip olmak oldukça önemlidir.

Domain backorder adı verilen sistem ise sizlerin almak istediği ve kullanımına devam edilen alan adlarına sahip olma şansı tanır. Domain backorder nedir sorusuna yanıt vermek gerekirse, süresi dolmuş ve güncelleme gerektiren alan adlarının yeni bir kullanıcı tarafından alınmasına olanak tanır. Açık artırma sisteminin benimsendiği bu sistem sayesinde listede yer almak şans faktörünü artırır. Ön sipariş olarak da bilinen sistemi ayrıntılı inceleyebilirsiniz.

Domain Backorder Nedir?

Domain backorder, almak istenilen alan adının talep edilmesi, anlamına gelir. Sizin almak istediğiniz web sitesi adı, eğer daha önce bir başkası tarafından alınmış bile olsa yeniden aynı ismi talep etmenizi sağlayan bir sistem. Kısacası almak istenen alan adının rezerve edilmesini sağlar. Sistemde yeri ayrılmış domainlerin alınabilmesi ihtimalini artırır. Alınmış ve halihazırda kullanımına devam edilen alan adlarının belirli periyotlarda güncellenmesi gereklidir.

Güncellenmediği takdirde, istediğiniz alan adı için bir ön sipariş talebinde bulunabilirsiniz. Alan adları yani domainlerin güncellenmemeleri durumunda eğer mevcut web sitesi mülkü sahibi bir talep oluşturmamışsa, kendisi de yeniden aynı isme talip olmak durumunda kalıyor. Domain backorder sayesinde aynı alan adına sahip olmak isteyen web sitesi sahiplerine açık arttırma teklifi yapılır.

Burada bahsi geçen ücret önceden yatırılmalıdır. Eğer talep ettiğiniz web sitesini alamazsanız; domain backorder, sistem içerisinde bulunan hesabınıza yatırılan ücret miktarını tanımlar. Bir sonraki sefer için yine açık arttırmaya katılmak isteyebilir ya da başka bir web sitesi için bu tutarı kullanabilirsiniz. Yeni bir web sitesi açmak istediğinizde yatırdıkları iade tutarı ile birlikte, ekstra ücret ödemek durumunda kalmaz, halihazırda var olan bakiyeyle domain talebinde bulunabilirsiniz.

Domain Backorder Kimler Tarafından Kullanılabilir?

Domain backorder, herkes tarafından kullanılabilir. Bu işlemin yapılması istenen kanal/mecra seçilmelidir. Ardından domaine talip olmak için başvuru yapılır. Bunu takip eden süreçte ön sipariş anlamına gelen domain backorder için belirtilen ücret, bu mecraya doğrudan yatırılır. Kazanma şansı olduğu için pek çok kişi bu talepte bulunabilir. Açık arttırmanın da yapılmasının ardından bazı durumlarda sonuç açıklandıktan hemen sonra, alan adı adaylarına ücret iadesi yapılır. Dolayısıyla tercih edilme olasılığı çok yüksektir ve kapsamlı bir uygulamadır.

Güvenilir Domain Backorder Nasıl Yapılır?

Backorder işlemi ihtimaller dahilinde sizin ve ürününüz için uygun olan alan adının alınması için para yatırılan ve sıraya girilen bir işlemdir. Tüm sağlayıcılar sizin adınıza bu sıralamaya girebilir. Almak için sıraya girdiğiniz alan adına ulaştığınızda yatırdığınız miktar bu alan adı için harcanmış olur. Domain backorder sisteminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bir alım garantisi olmamasıdır.

Dolayısıyla başarısız olan domain backorder talepleri için yatırdığınız paranın güvende olduğunu bilmeniz gerekir. Bazı firmalar doğrudan sizlerden aldığı ücreti tekrar kartınıza yatırabilir. Bazıları ise kendi bünyesinde yer alan bakiye sekmesine bu ücretleri tanımlayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise hizmet sağlayıcıların büyük bir kısmı, işlem başarısız olmuşsa bile servis hizmeti kesintisi yapabilir.

Domain backorder uygulaması için alan adını iyi belirlemeniz gerekir. Domain, sistemden düşme durumuna geçtiyse hızlı bir şekilde ön sipariş sürecini başlatmanız gerekir. Devam eden süreci ve dikkatli takip etmeniz sizin ve firmanızın yararına olacaktır.

Domain Backorder Nedir Herkes Kullanabilir Mi 2

Domain Backorder Nedir? Herkes Kullanabilir Mi? hakkında çeşitli detayları paylaştığımız içeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu ve bunun gibi haberlerimizin devamı için bizleri takipte kalın.

Teknoloji | İnterGez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.